Nina Brevinge blir ny redaktör på Dagens Arena med ansvar för grävande journalistik.

Dagens Arena kan i dag avslöja att Nina Brevinge blir ny grävredaktör på Dagens Arena. Hon kommer inom sin tjänst att ha ett särskilt ansvar för att bevaka arbetsmarknads- och välfärdsfrågor.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Nina Brevinge. Det är en oerhört smart reporter och vass skribent som nu kommer att stärka upp Dagens Arenas redaktion, säger chefredaktör Yonna Waltersson och fortsätter:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att Nina Brevinge ska vara med och utveckla vår grävande journalistik och de framtida avslöjanden som väntar.

Nina Brevinge kommer närmast från tidningen Fokus och har även varit verksam som frilansjournalist för tidningar som Filter och Göteborgs-Posten.

– Det känns jättekul och spännande att få vara med och utveckla Dagens Arenas granskande journalistik och nyhetsarbete. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter, till exempel som flerårig samhällsreporter på Fokus, säger Nina Brevinge.

Vad är du särskilt sugen på att ta dig an som Dagens Arenas nya grävredaktör?

– Jag ser särskilt fram emot att granska skol- och integrationsfrågor. Samtidigt har det varit en spännande höst inom svensk inrikespolitik. Dessutom stundar viktiga händelser som klimattoppmötet och avtalsrörelsen. Det finns helt enkelt mycket att bevaka och skriva om.

Dagens Arena är just nu inne i en intensiv utvecklingsfas med en webbomgörning som ska vara klar till årsskiftet. Chefredaktör Yonna Waltersson går på föräldraledighet i november och då kliver Lisa Gemmel in som tillförordnad chefredaktör.

För mer information kontakta Yonna Waltersson på telefonnummer 073–654 13 07