Foto: Mattias Vepsä
Foto: Mattias Vepsä

Lisa Gemmel går in som tillförordnad chefredaktör under Yonna Walterssons föräldraledighet.

– Det känns väldigt roligt att Lisa Gemmel går in som chefredaktör och blir en del av Dagens Arenas redaktion. De kommande månaderna står svensk politik inför stora utmaningar, samtidigt som vi efter årsskiftet går in i en viktig avtalsrörelse. I det läget känns det känns det väldigt tryggt att lämna över redaktionen till en person med den analytiska skärpa och kunskap om arbetsmarknaden som Lisa Gemmel sitter på, säger Yonna Waltersson.

Lisa Gemmel kommer närmast från en tjänst som utredare på fackförbundet Dik. Hon har också skrivit för tidningar som Helsingborgs Dagblad, tidskriften Ping, Arbetarbladet och Dagens Arena.

– Jag är väldigt glad över att få förtroendet att kliva in i rollen som chefredaktör, och ser fram emot att få leda en särdeles kreativ och kunnig redaktion. Jag vill bidra med min fackliga grund och mina kunskaper om svensk arbetsmarknad, och ser fram emot att stärka Dagens Arena som progressiv röst i samhällsdebatten, säger Lisa Gemmel.

Du kommer som chefredaktör för Dagens Arena inta en viktig roll i den svenska samhällsdebatten. Vilka frågor vill du lyfta under de kommande månaderna?

– Vi står inför en händelserik vår med en viktig avtalsrörelse, och ett minst sagt oklart parlamentariskt läge, samtidigt som Sverige har en stor utmaning i att välkomna de asylsökande som kommer hit. Till detta ser vi ett nationalistiskt parti som är på krigsstigen. Det ställer krav på en tidning som Dagens Arena att granska, analysera och sätta dessa skeenden i perspektiv.

– Dagens Arena har etablerat sig som en tidning att räkna med när det kommer till såväl opinionsbildning som grävande journalistik. Jag ser fram emot att, tillsammans med redaktionen, få utveckla det. Samtidigt hoppas jag att kunna ta Dagens Arena till nya arenor, till exempel genom att göra en podcast.

Dagens Arena är just nu inne i en intensiv utvecklingsfas med en webbomgörning som ska vara klar till årsskiftet. Flera andra nyheter är också snart att vänta.

För mer information Yonna Waltersson på telefonnummer 073–654 13 07 och Lisa Gemmel på telefonnummer 070-659 05 63.