Bilden är en skärmdump.
Bilden är en skärmdump.

Moderaterna driver stenhårt att de är det nya arbetarpartiet. Ju mer jag tänker på detta “arbetar”parti desto mer känns det som att världen är upp och ner.

Med några få dagar kvar till val lägger Moderaterna i Stockholm upp en kampanjbild i sociala medier som visar en kärnfamilj på strandpromenad med texten “Med Miljöpartiets politik blir Thailandsresan över 2 000 kr dyrare för en familj”. Vidden av detta hån mot majoriteten av landets arbetare är nästan ofattbart.

En sökning på 3-stjärnigt hotell och flyg till Thailand i mitten på december ger ett (rabatterat) pris på 63 832 kronor för en familj med två vuxna och två barn. Vilken arbetarfamilj har råd med det? Vilka arbetare är det moderaterna tycker att de företräder?

Precis som i George Orwells roman “1984” har Moderaterna jobbat med att förvränga verkligheten med positivt laddade ord, genom att försköna och kamouflera den klassklyftevidgande politik de driver. Nej, det är ingen vanlig arbetarfamilj som kan lägga undan över 60 000 kronor för en utlandssemester. 

Enligt Rädda Barnens siffror befinner sig 232 000 barn i Sverige i fattigdom. 75 000 har utförsäkrats från a-kassan sedan 2008 och de långtidssjukskrivna ökar stadigt. Det hade varit mer klädsamt om det nya arbetarpartiet kunde förfasas över det, än att Thailandsresan kostar 63 000 kronor istället för 61 000.