Moderaternas dag i Almedalen.

Redaktionen passar på att tipsa om en ny bok.

»Pianona i Västerbotten: Det politiska och politikens platser« innehåller texter av Sverker Sörlin, idéhistoriker och författare, skrivna mellan 1995 och 2014. Den röda tråden handlar om att uppfatta det gemensamma, det politiska, i frågor som vid första påseendet inte alltid verkar ha med politik att göra.

”Han talar för det första lågmält, som om själva tonläget är till för att signalera: ”Jag har inga stora planer för er.” Han talar som en terapeut, alltså en psykolog, som sitter nära dig på soffan och lyssnar till just dina problem. Han reser runt i landet för att förstå hur människor har det, och man får det bestämda intrycket att han menar vad han säger.

När han vet hur människor har det skall han försöka lösa deras problem. Han låter kanske också som en rörmokare. Han kryper in under rören och sticker fram huvudet och säger: ”Jag tycker det verkar som om du har en läcka här i sjukförsäkringssystemen.”

Du, jag lagar den åt dig.”

Citatet är hämtat ur essän När berättelserna tagit slut – eller: Välkommen Mr Chance. Läs mer om »Pianona i Västerbotten:«