Tusentals 1maj-firare framför stadshuset i Wien. Bild: Elizabeth.

I dag samlar Dagens Arena in bilder och slagord från olika Första maj-firanden. Här är några hälsningar från demonstrationer som tar plats runt om i Europa.

Rémi, Frankrike: Vi håller på den goda traditionen: demonstration med fackföreningarna. Manifesterar för social rättvisa och mot nedskärningarna. Men demonstrationerna kommer att äga rum i ett speciellt sammanhang, bara några dagar innan den andra omgången av presidentvalet. Sarkozy har kallat till ett offentligt möte framför Eiffeltornet för ”riktiga arbetare”. I motsättning till vilka då? Dagen kommer definitivt bli speciell i år.

Brian, Belgien: Första maj började redan i fredags med den årliga ”fête du progrès” invid kanalen i Bryssel. I dag genomför vi en marsch genom staden, vi har ett offentligt möte med olika talare tillsammans med fackföreningarna, facket FGTB har en marknad, vi har konserter på Place Rouppe och slutligen har vi en arbetarrörelsens karaokekväll. Visst låter det som en bra helg, hur kommer det att se ut för dig?

Graham, Irland: Tyvärr firar vi sällan 1 maj på själva dagen, vi har helgdag de första måndagen i maj månad. I dag har vi vanlig arbetsdag men facket och Labourpartiet firar arbetarrörelsens dag på lördag med demonstrationer runt om i landet, bland annat med en stor marsch i Dublin City. Det blir olika teaterevenemang och fester nästa helg. I dag kommer jag följa i sociala medier hur mina vänner i Europa firar Första maj säger Graham och beklagar att det egna firandet flyttas runt varje år.

Randel, Estland: Vi firar inte Första maj varken som parti eller land. Men hälsa gärna från Estland ändå! [Beror på den kommunistiska ockupationen, red anmärkning].

Eirik, Norge: Feirer dagen i Hommelvik, det röde flagget ble heist klokka sju i Folkets Hus efter fem dagar arbeiderfestival. Slagordet: Trygg styrning.

Geir, Norge: Bruker store deler av dagens tale til å hedre ei som skulle fylt 18 år i dag, og hennes store engasjement for palestinerne. Gratulerer med dagen, alle sammen.

Esa, Finland: Jag kommer att vara i Åbo där några hundra kommer att gå i Socialdemokraternas tåg. I Helsingfors har vi ett gemensamt tåg med en massa olika vänsterorganisationer, där kommer tusentals att samlas. Arbetsmarknadsministern ska tala om ungdomsarbetslöshet här i Åbo och deltagande i samhället. Vi har fanor, men inte så mycket plakat och inga talkörer. Beklagar att vi är så tråkiga finsk-ugrier, men talkörerna brukar komma igång efter några glas.

Sergei Stanishev, Bulgarien: Från Bulgarien säger Sergei Stanishev, ordförande för Europeiska Socialdemokraters Parti, att 1 maj är baserad på vår progressiva historia, men vi måste också säkra vår progressiva framtid. Det är därför ESP prioriterar en ”europeisk ungdomsgaranti” Vår kampanj har titeln ”Din framtid är min framtid”, som speglar behovet av solidaritet mellan unga och gamla. [5,6 miljoner ungdomar arbetslösa i EU och ESP vill använda EU strukturfonder för att skapa 2 miljoner arbeten för unga, red anmärkning].

Silvia i Rom: Vi samlas runt klockan 15 på Piazza San Giovanni för den årliga Primo Maggio Festen, som ett antal fackföreningar med CGIL i spetsen anordnar. Det blir fest och konserter fram till åtminstone midnatt, hälsar Silvia i Rom.

Elisabeth i Wien: Vi är tusentals människor framför stadshuset i Wien. Se bilden ovan. ”Sozial Gerecht” [social rättvisa, red anmärkning], röda ballonger, sol.

Till dig som deltar i olika demonstrationer: Bidra med dina bilder, slagord, ramsor och plakat. Tagga #Dagens1maj på Twitter, eller mejla oss på info@dagensarena.se.