ledare Omvärlden måste kräva ett slut på de akuta våldsamheterna i Israel och Palestina. Och sedan en återgång för alla till förhandlingsbordet.

Under de senaste dagarna har en väldig våldsvåg svept över Israel och Palestina. Militanta palestinska grupper har avfyrat mer än 300 raketer mot Israel. Minst ett dödsoffer, 31 människor skadade.
Sedan i måndags har Israel i skrivande stund bombat minst 130 mål på palestinskt territorium med minst 24 döda som resultat, flera av dem barn.
När ni läser det här har det gått ytterligare något dygn av konflikten och offren kommer vara fler.
Samtidigt har hundratals palestinier skadats när israeliska säkerhetsstyrkor slagit mot palestinier som firat Ramadan vid Al-Aqsamoskén.
FN, EU och USA har vädjat om besinning och eld upphör, men hittills har läget bara förvärrats. Våldsspiralen snurrar allt snabbare och det krävs åtgärder för att situationen inte ska leda till en ännu större katastrof.

Det var länge sedan det fanns några konstruktiva öppningar i konflikten.

I grunden handlar den senaste tidens våld om samma öppna sår som präglat konflikten i decennier – Israels ockupation av palestinskt territorium.
Alla försök att få till en bestående fred har misslyckats, trots förhandling efter förhandling, fredsplan efter fredsplan.
Just den här gången har våldsamheterna utlösts av en planerad avhysning av palestinska familjer från området Sheikh Jarrah i östra Jerusalem. En lag från 1970 säger att judiska familjer som ägde landet innan 1948 har rätt att återta sina gamla bostäder och markområden. Ett domstolsbeslut har gett bosättarna rätt, men FN har slagit fast att en tvångsförflyttning av de som redan bor där kan vara att definiera som krigsbrott.
Frågan ligger just nu i Israels högsta domstol, men enligt det tidigare beslutet ska palestinierna lämna sina hem innan den 1 augusti.
Orimligheten i detta visas om inte annat i det faktum att palestinier som fördrevs från sina hem på 1940-talet inte har någon motsvarande rätt att återvända.

Palestinska Hamas inledde raketbeskjutningen i måndags kväll och Israels svar blev massivt. Nu talar arméföreträdare att det står med ”foten på gaspedalen” för en invasion av Gaza.
Raketbeskjutningar mot israeliska civila måste fördömas, på samma sätt som den oproportionerliga israeliska responsen.
Det är också ett faktum att konflikten aldrig kommer att få en lösning så länge de illegala bosättningarna på Västbanken växer och blir fler, så länge frågan om Jerusalems status inte är löst.
Det var nu länge sedan det fanns några konstruktiva öppningar i konflikten. Trumps så kallade fredsplan var helt omöjlig eftersom den uteslutande tog hänsyn till det israeliska perspektivet. Med Biden i Vita huset ökar chanserna till verklig dialog.
Nu måste omvärlden först kräva ett slut på de mest akuta våldsamheterna, sedan en återgång till förhandlingsbordet.
Tyvärr finns inte mycket som tyder på en sådan utveckling.