Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Foto: Matilda Rahm

Folkviljan Den 24 augusti kommer Dagens Arena tillsammans med Kvartal, Demoskop och Kulturhuset Stadsteatern arrangera ett så kallat Town hall-möte där väljarna får ställa frågor till politikerna om två av valets stora frågor – skola och utbildning respektive lag och ordning. Inför Town hall-mötet gör Dagens Arena och Kvartal en intervjuserie där väljare får svara på frågor om hur de ser på politik och årets val.

 

Namn: Josefine Pehrson

Ålder: 41

Bostadsort: Lidingö

Sysselsättning: Affärschef 

Hur ser du på den allmänna samhällsutvecklingen inför valet?

Jag tycker att den är oroande. Det är visionslöst och reaktivt snarare än visionärt och framtidsinriktat. 

Vad gör dig riktigt engagerad i politiska frågor?

Det kollektiva ansvaret för hur vårt samhälle ser ut. Att vi har högt förtroende för det staten lägger pengar på och vad staten ska hålla på med är jätteviktigt. Jag tycker det är oroväckande att staten ska detaljstyra och till exempel bestämma hur många föräldradagar man ska ta ut eller att man ska införa en familjevecka.

När ändrade du senast uppfattning i en politisk fråga och vad handlade det om?

Det var i närtid. Jag bestämde mig nyligen för att jag i det här valet kommer att gå tillbaka till att rösta på Liberalerna. Jag är övertygad om att vi behöver gå från ett auktoritärt och reglerat samhälle till ett samhälle där individer ska ta eget ansvar. Då är Liberalerna ett bra alternativ.  

Varför vill du ställa en fråga till de ansvariga politikerna inom utbildningsområdet?

Därför att jag tycker att de första sex åren av en individs liv är oerhört viktiga. Vi måste lägga mer fokus på förskolebarnen. Jag tycker inte att den frågan tas på allvar. Sen blir vi förvånade över att man inte pratar tillräckligt bra svenska eller inte har respekt för andra. Förskolan är inte förvaring. Vi måste se till att barnen utbildas redan då. 

Vill du vara med på Town Hall-mötet den 24 augusti? Då går det bra att anmäla sig via Kulturhuset Stadsteaterns länk.