Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Foto: Matilda Rahm

Folkviljan Den 24 augusti kommer Dagens Arena tillsammans med Kvartal, Demoskop och Kulturhuset Stadsteatern arrangera ett så kallat Town hall-möte där väljarna får ställa frågor till politikerna om två av valets stora frågor – skola och utbildning respektive lag och ordning. Inför Town hall-mötet gör Dagens Arena och Kvartal en intervjuserie där väljare får svara på frågor om hur de ser på politik och årets val.

 

Namn: Juan Ramirez

Ålder: 41

Bostadsort: Norrtälje

Sysselsättning: Systemförvaltare 

Hur ser du på den allmänna samhällsutvecklingen inför valet?

Varken negativ eller positiv egentligen. Samtidigt är det svårt att bortse från att ekonomin och kriget i vårt närområde ger en negativ känsla.. Jag tycker också att de politiska beslut som tas just nu när det gäller välfärden kanske inte gynnar dem som behöver det mest. 

Vad gör dig riktigt engagerad i politiska frågor?

Jag har ett genuint politiskt intresse, vilket innebär att jag läser och informerar mig om vad som händer. Skolfrågan är extra viktig för mig eftersom det är där man börjar forma de framtida generationerna. 

 När ändrade du senast uppfattning i en politisk fråga och vad handlade det om?

Om Nato. Jag var tveksam till meningen med det, krig kändes långt borta och inget som skulle hända här. Men när Ryssland gick in i Ukraina då ändrade jag uppfattning och tänkte att det kanske inte är så dumt att vara med i Nato ändå. 

 Varför vill du ställa en fråga till de ansvariga politikerna inom utbildningsområdet?

Det ska bli intressant att höra hur de pratar om skolan. Man talar om jämlikhet och inkluderande men ändå finns det så stora skillnader mellan olika skolor och platser i landet. Ta till exempel de skillnader som finns mellan Stockholm och Norrtälje där jag bor. Därför skulle jag vill ha reda på mer vad politikerna tänker kring jämlikhet och skolan.

Vill du vara med på Town Hall-mötet den 24 augusti? Då går det bra att anmäla sig via Kulturhuset Stadsteaterns länk.