Justitieminister Morgan Johansson (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) under pressträffen.

Regeringen fortsätter sin satsning på Polismyndigheten. 200 miljoner kronor kommer att avsättas i vårbudgeten för att stärka polisverksamheten. Det är den största satsningen på 20 år.

Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) regeringens satsning på Polismyndigheten. En överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet.

– Vår politik är tydlig.Välfärden ska byggas ut i hela landet, jobben ska bli fler, klimatomställningen och etableringen måste gå fortare och vi ska ta itu med brottsligheten. För oss går detta före stora skattesänkningar, säger Magdalena Andersson.

Mer adekvat utrustning till poliser i yttre tjänst är något som regeringen kommer satsa på och inom några år vill regeringen att alla ska få tillgång till kroppsburna kameror för att utöka säkerheten för poliser.

– Det som polisen själva har pekat ut som de är i behov av är skyddsvästar, hjälmar och förstärkningsvapen. Det är materiell som kan vara i terror bekämpningar eller pågående dödligt våld. Polisen behöver utökade resurser för att kunna ingripa i de situationerna, säger Morgan Johansson vid en pressträff.

Utöver frågorna om skyddsutrustning har regeringen som mål att få 10 000 fler polis anställningar fram till år 2024.

– Dessa pengar ska även gå till en särskild resursförstärkning när det gäller utredning av sexualbrott. Vi har en ny lagstiftning inom sexualbrott som gäller från den första juli 2018 med bland annat samtyckesreglering, utökad kriminalisering och höjda straff. Det är en av regeringens allra mest prioriterade områden, säger Morgan Johansson.