Polisen riktar kritik mot sitt egen utredning av branden i ett tältläger för EU-migranter i Stockholm. En anmälan till avdelningen för interna utredningar har gjorts av Söderortspolisen.

Den 31 augusti omkom en 41-årig man av de brännskador han fick efter att en brand i ett läger för EU-migranter i Högdalen i södra Stockholm. Efter att den första polispatrullen kom till platsen tog det, enligt organisationen HEM som hjälper EU-migranter, sju timmar innan polisen gjorde en ordentlig utredning av orsaken till branden.

Nu anmäler polisen sig själv för hanteringen av utredningen. Tillförordnad distriktschef Manne Jönsson säger i ett pressmeddelande att han ser anledning att vara sjävkritisk.
– Jag beslutade att göra anmälan efter att jag fått ökad klarhet i vad som hänt och vilka åtgärder som vidtagits. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre i vårt arbete och har vi brustit någonstans i kedjan ska vi arbeta för att lära oss av detta och utveckla verksamheten, säger Manne Jönsson, som anser att det är bra att få till stånd denna utomstående granskning om fel kan ha begåtts, säger han.

En orsak till anmälan är att det dröjde lång tid innan polisen spärrade av det brandhärjade området.