Pim van Dorpel

LO-kongressen Valberedningens förslag till ny LO-ordförande står inte längre till förfogande. Det står klart på torsdagskvällen. Dagen innan LO-kongressen startar. 

För tio dagar sedan presenterade LO:s valberedning sitt förslag som ny LO-ordförande inför kongressen den 17–20 maj. Valet föll på Pim van Dorpel som idag är vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket (HRF).

– Det känns fantastiskt roligt och jag känner mig ärad att vara valberedningens förslag. Jag ser fram emot att tillsammans med det här laget sätta LO på agendan igen, sa van Dorpel till Dagens Arena i samband med att han lanserades som kandidat.

Privata skäl bakom avhoppet

Men nu står det alltså klart att van Dorpel hoppar av från uppdraget dagen innan kongressen inleds.

– Jag har efter samtal och ytterligare betänketid beslutat att jag inte längre står till valberedningens förfogande. Det är av privata skäl, säger Pim van Dorpel i ett pressmeddelande.

Från valberedningens sida måste man nu börja om med arbetet att hitta en ny ordförande.

– Vi från valberedningen beklagar beskedet, samtidigt som vi respekterar det. Vi arbetar nu vidare med att ha ett nytt färdigt förslag, säger Tomas With, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.