Christian Valtersson, Magda Rasmusson
Christian Valtersson, Magda Rasmusson

Magda Rasmusson, tidigare riksdagsledamot och språkrör för Grön Ungdom, och Christian Valtersson (MP) tycker att Åsa Romson bör bytas ut.

Miljöpartiet behöver en nystart och behöver byta ut minst ett språkrör, skriver Magda Rasmusson på sin Facebooksida i dag, tisdag.

»Tankarna har funnits där ett tag men har förstärkts under de senaste veckorna där jag tycker att flera misstag har begåtts.« skriver Rasmusson.

Det är Åsa Romson som bör gå, enligt Magda Rasmusson. Hennes förtroendesiffror är för låga för att Miljöpartiet ska lyckas ta ansvar för klimatet, som enligt Rasmusson är partiets viktigaste uppgift.

»Jag har mycket stor respekt för Åsa som person, till exempel hur snyggt hon hanterade Paris-förhandlingarna, men tror tyvärr inte längre att siffrorna går att vända. Det har gått så långt att jag tror att politiken kommer stryka på foten för personen och det är de samhällsproblem vi lovat att lösa för viktiga för att bortse ifrån.«

Hon nämner biståndsminister Isabella Lövin som en tänkbar ersättare till Romson, ett förslag som hon enligt inlägget har meddelat sin representant i valberedningen.

»Oavsett vad som händer vet jag att Miljöpartiet har ett stort jobb framför oss för att vinna förtroende igen och det behöver ske på många plan.« skriver Rasmusson.

Christian Valtersson (MP), som lämnade statsrådsberedningen innan årsskiftet i protest mot regeringens flyktingpolitik, håller med Magda Rasmusson.

»Miljöpartiet kan inte gå till val med språkrör som har så låga förtroendesiffror« skriver han med anledning av Rasmussons inlägg.

Miljöpartiet har stort överseende när företrädarna säger klumpiga saker, vilket är fint, enligt Valtersson. Men överseendet har gått för långt, tycker han.

»Vi är överseende även med låg kvalitet. Alla kan göra misstag. Men mängden klantiga uttalanden och strategiska missar har nu passerat en gräns och det är dags att göra ett större byte i toppen«.