Gradvis avtrappning av jobbskatteavdraget på inkomster över 50 000 kronor, högre arbetsgivaravgifter för unga och äldre, sänkt pensionärsskatt och höjd tobaksskatt. I dag kom MP och S överens om skatteförslagen.

I dag kom S och MP överens om skatteförslagen i budgeten för år 2015. De två regeringspartierna har haft olika förslag om minskade jobbskatteavdrag. Miljöpartiet har satt att avdraget ska minskas vid inkomster på 40.000 och däröver, Socialdemokraterna har sagt 60 000, rapporterar Sveriges radio.

Nu har de två partierna enats om en gradvis avtrappning av jobbskatteavdragen för inkomster över 50 000 kronor i månaden och helt avskaffat jobbskatteavdrag på inkomster över 123 000 kronor.

Ett annat förslag är sänkt pensionärsskatt, en skatt som i dag är högre än skatten för en löntagare. Enligt förslaget sänks skatten med 120 kronor i månaden.

Till andra viktiga överenskommelser hör slopad läx-rut, höjd arbetsgivaravgift för anställda över 65 år och en nedsättning av ungdomsrabatten, som ska vara helt avskaffad i slutet av nästa år.

Det blir även en höjning av tobaksskatten med cirka 12 procent.