Finansmarknadsminister Peter Norman (M) meddelar att han lämnar politiken.

”I och med valet gick som det gick så lämnar jag det här arbetet och då lämnar jag allt vad politik heter”, säger Peter Norman (M) till Dagens Industri.

Peter Norman är den tredje ministern att lämna politiken sedan valet i söndags. I går meddelade finansminister Anders Borg att han lämnar politiken. Fredrik Reinfeldt meddelade redan på valnatten att han har för avsikt att lämna posten som M-ordförande i vår och lämnade på måndagen in sin avskedsansökan som statsminister. Han avgår också som Moderaternas partiledare.

– Jag vill ha ett jobb så fort som möjligt och det naturliga för mig är finanssektorn eller bolagstyrningsfrågor, säger Norman med tillägget att finansbranschen vore den mest naturliga platsen.

– Jag hoppas att de här fyra åren på departementet anses vara en tillgång i mitt cv. Hos de arbetsgivare som tycker att det är intressant att få en inblick i hur politik fungerar kanske jag kan göra lite nytta.

Peter Norman fick hård kritik när det framkom att han sms:at en högt uppsatt lobbyist på LRF med orden “You owe me big time” efter att vårbudgeten släppts.