Jonas Nordling SJF
Foto: Tor Johnsson

nyhet Jonas Nordling blir Dagens Arenas nya chefredaktör.  Jonas, som för närvarande är ordförande i Journalistförbundet, tillträder jobbet den 1 februari.

»Jag ser mycket fram mot att få leda och utveckla Dagens Arena. Under mitt arbete för Journalistförbundet i snart ett decennium har jag engagerat mig mycket starkt i branschens utveckling utifrån många olika perspektiv.Trots svåra år har jag aldrig tappat hoppet om journalistikens roll i vårt samhälle, och när jag fick detta erbjudande kändes det som en möjlighet som var svår att tacka nej till,« säger Jonas Nordling i ett pressmeddelande från Arenagruppen. 

Jonas har varit aktiv i Journalistförbundet sedan 2008 och valdes till förbundsordförande 2011.

»Det är en chans att leda och utveckla en verksamhet i någon sorts nystartsläge, givet alla de erfarenheter jag har samlat ihop under de här tio åren i förbundet. Jag har försökt att vara tydlig med att den här ordförandeperioden skulle bli min sista, nu fick jag ett erbjudande lite tidigare än jag hade tänkt mig. Det känns ändå rätt att gå nu.«,säger Jonas i Journalisten.

Medievärlden. säger han att han vill pröva många idéer han burit med sig under tiden på SJF. Där klargör han också att uppdraget inte är politiskt.

Håkan A Bengtsson fortsätter att vara politisk redaktör för ledarsidan på Dagens Arena.

– Jag är mycket glad över att Jonas tar över som chefredaktör för Dagens Arena, som under drygt tio år etablerat sig som en viktig progressiv röst och journalistisk plattform i dagens medievärld. Nu är det dags för Dagens Arena att ta nästa steg i sin utveckling. Just därför är jag särskilt glad över rekryteringen av Jonas, säger Håkan A Bengtsson, VD Arenagruppen.

Ordförandeskapet i Journalistförbundet tas nu över av Ulrika Hyllert.