Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) Bild: Pressbild/ Anders Löwdin
Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) Bild: Pressbild/ Anders Löwdin

I dag inledde Socialdemokraterna och Miljöpartiet sina budgetförhandlingar med partiernas ekonomisk-politiska talespersoner Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) i spetsen.

Det är bråda dagar för Socialdemokraterna och Miljöpartiet. På fredag förväntas Stefan Löfven presentera ett regeringsförslag och i dag inledde partiernas ekonomisk-politiska talespersoner Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) budgetförhandlingarna.

– Nu har våra samtal kommit in i en intensivare fas, sa Andersson vid pressträffen utanför gården Stora Henriksvik på Långholmen i Stockholm.

Hon och Per Bolund gav inga tydliga besked kring förslag där partiernas viljor går isär, som försvaret, men de båda menade att regeringen Reinfeldt lämnar knappa resurser efter sig. Per Bolund betonade att den nya regeringen står inför stora utmaningar.

– Det handlar om sjunkande skolresultat, hög arbetslöshet, stora miljöutmaningar och kärva statsfinanser, sa Bolund.

De ville inte berätta något om vilka sakfrågor de diskuterade men man fick en hint när Andersson sa att Tomas Eneroth (S), vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet, satt med under förhandlingarna.

– Socialförsäkringen är en av de saker vi har pratat om, sa Andersson.