Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomisk-politisk talesperson. BILD: Örjan Benzinger
Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomisk-politisk talesperson. BILD: Örjan Benzinger

Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson, är starkt kritiskt till alliansens valmanifest. Hon menar att det är ”tunt” och ”saknar åtgärder mot arbetslösheten”.

Förväntat var Socialdemokraterna kritiska till alliansens valmanifest som offentliggjordes idag. Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson, sa till Dagens Nyheter att:

– Det är väldigt tomt. Här saknas ju åtgärder för hur man ska komma till rätta med inte minst med jobben och ungdomsarbetslösheten.

Till Svenska Dagbladet sa Magdalena Andersson att alliansen har skapat ett budgethål som nu måste fyllas.

– Det är väldigt många ord men väldigt lite innehåll. Det är uppenbart att när man inte går till val på stora skattesänkningar och i stället har skapat ett stort budgethål så har man inget att komma med, säger hon till SvD.

Till samma tidning påstår Magdalena Andersson att alliansen har brutit mot sina egna löften om att sätta ett budgetöverskott i första hand.

– De har hela tiden sagt: först överskott i budgeten och sedan skattesänkningar. Trots det har de sänkt skatten varje år, säger Magdalena Andersson.

– Mycket talar för att samma sak kommer att hända igen.

Socialdemokraterna kommer att offentliggöra sitt eget valmanifest i veckan.