ÄR KAMPEN MOT KLASSKLYFTOR EN DEL AV EVANGELIETS KÄRNA MÅHÄNDA? VA? VA? VAAAA?

Timbro har begått rapport. I »Omvägen om Gud« driver rapportförfattarna tesen att Svenska kyrkan med järnhand är styrd av ett litet antal företrädare med nära koppling till 68-rörelsen.

Följdriktigt, Svenska kyrkan trycker in andlighet och teologi i en trång socialistisk bur. Konsekvensen? Kyrkan prioriterar HELT andra frågor än medlemmarna tycker att de ska ägna sig åt. Exempelvis miljöfrågor och politisk samhällsdebatt.

TROTS att majoriteten av medlemmarna inte vill att Svenska kyrkan ska ägna sig åt miljöfrågor och politisk debatt handlar MER ÄN EN TREDJEDEL av de 309 djupstuderade pressmeddelandena på Svenska kyrkans hemsida om klimat och samhälle. Fatta vad sjukt? Lätt värt en rapport på 34 sidor.

Den vänstervridna kyrkan är förstås lördagsgodis för ledarskribenter som sitter och väntar på bättre tider. »Med bibelspråk skulle man kunna säga att köttet, den marxistiska materialismen, blev ord«, skriver DN:s Erik Helmersson och riktar en känga mot kyrkans bristande engagemang för förföljda kristna och dess enligt honom tveksamma kritik mot Israel.

Men riktigt bra blir det inte förrän man drar in på den kristna tidningen Världen idag. Ledarskribenten Lukas Berggren, mannen bakom podden Berggren och Birro (ja, den Birro), är RIKTIGT förbannad.

I fokus för ledarskribentens ilska ligger ett biskopsbrev. I det har kyrkan skrivit: »aldrig mindre än strävan efter rättvisa, solidaritet, fred och försoning«. Tydlig vänsterpropaganda, enligt Berggren som vill ge Svenska kyrkan storstryk för att ha förklätt bekännelseladdade begrepp som »frälsning« och »synd« i marxistiska termer.

Han pekar också på det helt orimliga i att kyrkan med ALLA SINA RESURSER driver frågor som klimatansvar, vapenexport, bistånd, apartheid, utförsäkrade, hbtq-frågor och feminism. Ja, det kan INTE VARA LÄTT. HBTQ? FEMINISM? VAPENEXPORT? APARTHEID? Nä, kyrkan borde sannerligen ha bättre saker för sig.

Trodde du att Berggren med det nått sina allra mörkblåaste nyanser? Då trodde du fel. För sen kommer denna känga: ÄR KAMPEN MOT KLASSKLYFTOR EN DEL AV EVANGELIETS KÄRNA MÅHÄNDA? VA? VA? VAAAAAAAAA?

»Att ha både Gud och biskopen i ryggen ger lite mer tyngd åt argumenten förstås«, avslutar Berggren sitt ras mot den röda kyrkan. Då kan vi passa på att skänka Berggren lite helgfrid. Det är inte på grund av att Svenska kyrkan har Gud i ryggen som den får genomslag för sin påstått vänstervridna politiska agenda.