Den senaste arbetsdagen gjordes i slutet av maj 2013. Men efter en lång föräldraledighet är Dagens Arenas chefredaktör Eric Sundström åter i tjänst från och med innevarande vecka. Redan på måndagsmorgonen väntade ett möte ledarredaktionen, precis som vanligt. Björn Elmbrant hade med sig semlor dagen till ära.

Tempot på redaktionen är högt detta ”supervalår” och under måndagsmorgonen sprang Eric tvärs över Sveavägen till Socialdemokraternas partihögkvarter där partiets EU-valplan presenterades. Du kan läsa hans uppskattade analys ”EU-strategi med (s)kygglappar” här. Och under tisdagsmorgonen bloggade Eric från ett frukostseminarium om tysk politik som arrangerades av Arena Idé och Friedrich Ebert Stiftung.

Planeringen för ”supervalåret” är redan i full gång på redaktionen och från och med nu kommer du att kunna läsa Erics analyser och ledare om såväl europeisk som svensk politik här på sajten. Men Eric har i vanlig ordning flera järn i den berömda elden. Han har skrivit ett porträtt på engelska av Stefan Löfven för den europeiska tidskriften Queries som publiceras i månadsskiftet februari/mars. I det kommande numret av tidskriften Arena har han recenserat en bok om ett av hans favoritämnen: Amerikansk politik. Många progressiva i Stockholmsområdet kommer att se honom på scenen på Norra Bantorget då han har engagerats för att leda arbetarrörelsens Första maj-firande.

Vi på redaktionen ser fram emot ett intensivt år med viktiga val i maj och september – och mycket, mycket annat.

Välkommen tillbaka Eric!

Yonna Waltersson, nyhetschef