Socialdemokraterna har hittills inte direkt rosat den politiska marknaden med storslagen storstadspolitik. I Stockholm kan Socialdemokraterna inte komma överens om varken vinstuttag ur skattefinansierade verksamheter eller skattepolitiken i sig. I landets andra två storstäder, Göteborg och Malmö, tittar man lite hopplöst efter en politik som inte riktigt verkar finnas på partikansliet i Stockholm, ännu.

När Dagens Arena pratat med personer i den rödgröna arbetsgruppen för storstadspolitiken säger man att diskussionerna kretsar kring spännande utmaningar som man kan plocka bra poäng på: Segregation och mottagarpolitik, jämlika uppväxtvillkor, miljöutmaningar, kollektivtrafik samt bostadspolitik. Kanske är det något av det som Socialdemokraterna hoppas på att presentera i Almedalen, där partiet tänker lansera sig som “det nya storstadspartiet”.

Vi vet vad du tänker, men nej, Socialdemokraternas nya tagline är inget skämt. Det är inte heller den nya Superman-logga som likt ett hjärta ligger som en animation på Socialdemokraternas hemsida. Såhär ser den ut i stillbildsversion:

Alltså, inget skämt. Känns som om det är dags för politiskt och grafiskt krismöte.