Av de 4 100 studentbostäder som Stockholmsmoderaterna i valet lovade skulle byggas under den kommande mandatperioden har endast 1,5 procent påbörjats. Det redovisar Stockholms Studentkårers Centralorganisation på sin hemsida.

Nu har förstås den styrande majoriteten dryga tre år på sig att inleda byggnationen av de övriga 4037 bostäderna. Men det kan tyckas som att studenterna kommer att få vänta länge på sina bostäder.

Tidigare har Sveriges Förenade Studentkårer slagit fast att endast 4 av 30 studentstäder kan garantera studenterna en bostad inom en månad. SSCO släppte i sin tur en rapport i dag om den extrema bostadsbristen för studenter i Stockholm.

I vanlig ordning rapporteras det i medierna om stor brist på studentbostäder inför skolstarten. Sveriges Radios Ekot konstaterade i förra veckan att de nya regler som skulle göra det möjligt för nio lärosäten att hyra ut bostäder till studenter inte har lett till någon förbättring. P3 Nyheter rapporterade under gårdagen om att bostadsbristen för studenter är värre än någonsin (en nyhet som känns bekant från tidigare år, se exempelvis 2010, 2009 och 2008).