Sigrid Melchior och Teresa Küchler gör podden Brysselbubblan. (Foto Charlotta Asplund Catot)

PODD | Merkel grattar Biden med EU-perspektiv, men inte Löfven. Och hur skildrar SVT:s nya dokusåpa egentligen vardagen i parlamentet? Det snackas det om senaste avsnittet av Brysselbubblan.

I avsnitt 80 av Brysselbubblan, vår podd om EU och Europa, spekulerar värdinnan Sigrid Melchior om hur många chokladkakor den hungerstrejkande franske EU-parlamentarikern Pierre Larrouturou har ätit i smyg på sitt kontor i Bryssel, medan hennes något mer vackert rundlagda kollega Teresa Küchler funderar på om hans matvägran för klimatet mest tjänar som bra bantningstips.

När Stefan Löfven gratulerar Joe Biden till den nu nästan säkra posten i Vita huset pratar han om svensk-amerikanska relationer. När Angela Merkel gör det pratar hon om hela EU:s relationer till USA. Kan Joe Biden återupprätta Pax Americana i Europa? Går det att göra Trumps anti-atlantistiska politik ogjord?

Och så har Bryssel Calling haft premiär i Sveriges television: en dokusåpa om fyra svenska EU-parlamentariker och deras jobb och vardagsliv i maktens korridorer i vår stad. Brysselbubblan har betygsatt tv-satsningen och ger ett passande dryckestips.

Du hittar avsnittet här.

Dagens Arenas poddar finns i de flesta spelare, eller här. Prenumerera gärna i din spelare så missar du inget avsnitt av någon av våra poddar.