Sigrid Melchior och Teresa Küchler gör podden Brysselbubblan. (Foto Charlotta Asplund Catot)

PODD | Teresa Küchler känner för första gången medlidande med britterna. Och Sigrid Melchior häpnar över hur en journalist tog sig in på hemliga försvarsmöten. Bland annat. Du hör allt I senaste avsnittet av Brysselbubblan.

Inspelningen av en film om “Folkets prinsessa”, Lady Diana, med en Hollywoodstjärna i huvudrollen och stora förväntningar om filmpriser och jubel – världen verkar ju aldrig få nog av shakespearianska skådisar i slottsmiljöer – får en oväntad vändning i och med brexit.

EU-journalisten Teresa Küchler visar i avsnitt 81 av Brysselbubblan faktiskt lite medlidande med britterna (det har aldrig tidigare hänt!), som inte får ha sina prinsar och prinsessor i fred i skilsmässan med EU.

Parhästen Sigrid Melchior häpnar över en visserligen lustig men också tankeväckande hackning av ett EU-möte: Om en journalist yrvaket framför sin dator kan ta sig in på hemliga försvarsmöten – vad säger det då om säkerheten kring alla dessa videokonferenser som blivit det nya normala?

Och så pratar vi fisk. Fisk är en av de sista men också mest svårlösliga konflikterna mellan Storbritannien och de 27 EU-länderna. Fiskeripolitiken är hur snurrig som helt, ja faktiskt så komplicerad att bara tanken kan få vem som helst att vilja kasta in handduken och gå hem och trösta sig med en sillamacka. God lyssning!

 

Du hittar avsnittet här.

Dagens Arenas poddar finns i de flesta spelare, eller här. Prenumerera gärna i din spelare så missar du inget avsnitt av någon av våra poddar.