De borgerliga partiledarna gästade i går kväll TV4 för en utfrågning och det blev tydligt att det finns frågor de borgerliga verkligen inte har svar på. När differentieringen av a-kassan och effekterna av de nya sjukförsäkringsreglerna kommer på tal blir de borgerliga partierna som en grupp barn på en skolgård upptagna i en lek där det gäller att inte hålla i bollen.

På frågan om reformerna av a-kassan blev som det var tänkt kom inga svar eller förklaringar till vad som är meningen med att det ska vara dyrare att vara trygg om man har ett lågavlönat, mer osäkert arbete. Alla frågor om sjukförsäkringen fick svaret att det var ännu värre förut. Det kan man visserligen hålla med om, men den borgerliga regeringen brukar vanligtvis ha högre ambitioner än att vara lite mindre dålig än den tidigare socialdemokratiska. Tydligen inte.

Borgerligheten går till val på att göra ingenting åt det som inte fungerar i Sverige, inte bry sig om det som blev värre och slog mer snett än det var tänkt. Samtidigt går man till val på att man är regeringsduglig. Det är extra tråkigt för den som vet att det finns både kompetenta tjänstemän och politiker som brinner för ett bättre samhälle inne på regeringskansliet.