Dagens Arena kommer inte bevaka Sverigedemokraternas dag i Almedalen.

Sverigedemokraterna är ett oseriöst parti vars populistiska politik enbart går ut på att främlingsfientligheten i vårt land ska växa. Några lösningar på våra samhällsproblem finns inte – mer än att invandringen ska minska.

Därför står också Jimmie Åkesson i riksdagens talarstol under vårens sista partiledardebatt och säger att integrationspolitik, det ger han ingenting för. Han vill bara minska den så kallade massinvandringen. Det är helt i enlighet med hans ”give them hell”-sms. SD är ett parti som går in för att jävlas – och den som har mage att säga att det är så kommer att mötas av en vägg av martyrskap.

Dagens Arena gör därför ett avsteg från vår sedvanliga almedalsbevakning där vi bevakar partiernas utspel och analyserar deras tal. Vi struntar i SD och tänker ägna oss åt relevanta saker.

I stället uppmanar vi er att läsa om vad som hade hänt om Sverigedemokraternas politik faktiskt hade genomförts i Sverige från 1950 och framåt. Sverige hade då tappat 900 miljarder kronor i tillväxt. Rasism är dyrt – på så många olika plan.