Bild: Pressbild
Bild: Pressbild

Förvaret – en film om de som drömmer om ett liv i Sverige och om de vars dröm är på väg att ta slut. Vi ordnar visning av dokumentären med efterföljande samtal den 12 april.

Den 12 april kommer filmskaparna av dokumentären Förvaret tillsammans med Dagens Arena ordna en visning på biograf Zita i Stockholm. Mer information om det kommer att komma i nästa vecka.

Redan nu kan vi erbjuda en teaser från filmen. Aina, som är en av huvudpersonerna i Förvaret, har varit frihetsberövad och separerad från sin familj i sex månader. I den här scenen sker en förhandling med polisen som avgör om hennes förvarstid ska förlängas eller om hon ska släppas och återförenas med sin familj som väntar på utvisning i en annan del av Sverige.

FÖRVARET TEASER SCEN 1 – AINA from RåFILM on Vimeo.

FÖRVARET TEASER SCEN 1 – AINA from RåFILM on Vimeo.

FÖRVARET: En dokumentär inifrån Migrationsverkets låsta förvar där människor frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Fånge och vakt är i varandras närhet dygnet runt. Samtalar under sömnlösa nätter och spelar fotboll under heta sommardagar. Vi följer Sophie, 29, som älskar sitt jobb på förvaret, Sami, 20, den unga rebellen som är inlåst men fri inombords, och Aina, 47, som skilts från sina barn och hålls inlåst medan polisen trappar upp arbetet för att kunna verkställa deras avvisningsbeslut.

Med unik access till en sekretessomgärdad plats skildras ett samtida drama ur både tjänstemäns och migranters perspektiv.

Filmen har premiär den 10 april. Läs mer om filmen här >>