I går träffade skiten fläkten ordentligt för SD:s Erik Almqvist, som tvingas bort från alla sina politiska uppdrag men åtminstone än så länge behåller riksdagsplatsen.  I dag är strålkastarljuset riktat mot partiets rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth, som också jobbar med finansiering av sajten Avpixlat och har varit mycket aktiv inom counterjihadrörelsen (han har bland annat varit ett stort fan av Anders Behring Breiviks bloggidol “Fjordman”).

Kent Ekeroth har nu meddelat att han tar time out efter den aktuella skandalnatten. Frågan är hur det kan räcka?

Ekeroth har alltså:

1. Medverkat under kvällen, där det uppstår bråk och hans partikamrater strösslar rasistiska och sexistiska tillmälen kring sig, utan att försöka stoppa dem.

2. Knuffat in en ung tjej i en bil med en ljudlig duns.

3. Hämtat ett stort järnrör för att ge sig in i bråk och börjat gå mot den berusade mannen för konfrontation, beväpnade, tre mot en.

4. Haft en film som visar hela förloppet i sin mobiltelefon och sedan gett den till någon som klippt om den för att ge en djupt felaktig och förvanskad bild av verkligheten (om han inte till och med klippt den själv?).

5. Medverkat till att sprida den lögnaktiga bilden och manipulerade filmen via Sverigedemokraternas officiella youtubekanal.

6. Direkt eller indirekt fått Sverigedemokraternas pressekreterare, politiker, ledning och inte minst medlemmar och väljare att försvara lögnerna och den förvanskade bilden utan att någon gång säga ifrån.

7. Spridit denna medvetna, kalkylerade, genomarbetade lögn i två och ett halvt år och fått Jimmie Åkesson att tro att detta är sanningen.

En sån politiker kan förstås inte bara ta time out. Det räcker inte.

En tänkbar anledning till att han inte tvingas bort är förstås att de här sju punkterna inte stämmer. Att han hela tiden hållit sina medarbetare och sina överordnade informerade. Att Jimmie Åkesson känt till alltihop hela tiden. Att SD-topparna agerat gemensamt för att sprida lögnerna. Det här måste Åkesson redogöra för i dag. Det måste bli ett slut på lögnerna.