PODD | I en julbonus av vår mediepodd återvänder Jonas Nordling och Jörgen Huitfeldt till brottsplatsen. Eller åtminstone till JMK där de tog sina första journaliststeg. Nu svarar de på frågor från dagens studenter.

Den Svenska Modellen är en podd om journalistik och medier som produceras i samverkan mellan Dagens Arena och Kvartal. I denna julbonus återvänder chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt och Jonas Nordling digitalt till journalistutbildningen vid Stockholms universitet där de själva tog sina första steg in i yrket. Och de gör det i hela två poddavsnitt.

I den första delen samtalar de utifrån ett antal givna frågeställningar, såsom vad som krävs av en journalist, om de rekommenderar att jobba i mediebranschen och vilka förväntningar som kan ställas på en journalistutbildning.

I den andra delen blir det frågestund med allt ifrån synen på publiceringarna kring Fredrick Federley till vad som krävs för att överleva i den redaktionella världen.

Allt sker under ledning av den erfarne journalisten Björn Häger i sin nuvarande roll som lärare på journalistutbildningen.

 

Du hittar avsnitt 1 ovan, eller här.

 

Du hittar avsnitt 2 ovan, eller här.

Dagens Arenas poddar finns i de flesta spelare, eller här. Prenumerera gärna i din spelare så missar du inget avsnitt av någon av våra poddar.