Sveriges bästa progressiva webbtidning söker en chefredaktör för ett vikariat. 

Dagens Arena söker en chefredaktör för ett nio månaders vikariat med start den 2 november (under Yonna Walterssons föräldraledighet). Vill du vara med och utveckla Dagens Arena till en ännu bättre tidning och vara en viktig röst i samhällsdebatten har vi jobbet för dig.

Tjänsten kräver stor kunskap om svensk inrikespolitik och erfarenhet av en ledande funktion inom redaktionellt arbete. Tidigare arbete som chefredaktör/politisk redaktör är meriterande. Tjänsten ställer även höga krav på digital kompetens.

Högskolestudier ger kunskap som är relevant för tjänsten, men vi är öppna för att du kan ha skaffat dessa kunskaper på annat sätt.

Som vikarierande chefredaktör förväntas du:

  • Leda det redaktionella jobbet på Dagens Arena, inklusive att leda nyhetsarbetet, hålla kontakt med frilansar och snabbt kunna analysera och hitta progressiva vinklingar på nyhetsflödet – i samarbete med övrig redaktion.
  • Leda och samordna ledarredaktionens arbete.
  • Skriva ledare och löpande kommentarer på Dagens Arena.
  • Ansvara för fördjupande analyser av svensk och europeisk politik.
  • Företräda Dagens Arena i offentliga sammanhang, inklusive att delta i debatter, leda debatter och i olika sammanhang kommentera samhällsutvecklingen.
  • Ansvara för att driva Dagens Arenas opinionsbildande arbete i sociala medier och ta plats i debatten på sociala medier.
  • Ansvara för regelbunden produktion av en åsiktsbaserad podcast.

Dagens Arena är en tajt redaktion och du som jobbar hos oss vill vara en lagspelare som drivs av att skapa en högkvalitativ tidningsprodukt. Du gillar att jobba i ett högt tempo i en värdeburen verksamhet. Självklart delar du Dagens Arenas progressiva värderingar.

Sista datum för ansökan är den 18 september. Vänta dock inte med att söka, intervjuer kommer att inledas omgående.

Frågor om tjänsten besvaras av Yonna Waltersson, chefredaktör Dagens Arena och chef Arena Medier, 073-654 13 07 / yonna.waltersson@arenagruppen.se.

Facklig kontaktperson för Unionen är Lisa Pelling, 073-654 13 16 / lisa.pelling@arenagruppen.se.

Ansökan skickas till ansokning@arenagruppen.se.