Dagens Arenas granskande journalistisk röner stor uppmärksamhet sprids brett i andra medier. Vi söker dig som vill vara med och utveckla Dagens Arenas granskande journalistik.

Redaktören för välfärds- och arbetsmarknadsfrågor är ansvarig för den löpande bevakningen av svensk välfärd och arbetsmarknad. Redaktören skriver både kortare och längre artiklar av mer grävande karaktär. Tillsammans med övriga redaktionen ska redaktören värdera nyheter och hitta nyhetsvinklar. Erfarenhet av webbaserad grävande journalistik är meriterande.

Tjänsten kräver stor kunskap om svensk inrikespolitik och främst på arbetsmarknads- och välfärdsområdet. Att kunna förstå politiska förslag och skeenden och sätta in dem i ett vardagligt sammanhang är också en viktig förmåga, liksom att se konsekvenserna för den enskilda människan.

Som grävredaktör förväntas du:

  • Ansvara för genomförandet av Dagens Arenas grävande journalistik från idéstadie till spridning i olika kanaler.
  • Ta fram granskande journalistik som får stort genomslag och du sitter på ett brett kontaktnät som möjliggör att journalistiken får stor spridning i många kanaler.
  • Ha dokumenterad erfarenhet av grävande journalistik.
  • Ha dokumenterad vana av att arbeta med webbpublicering, gärna WordPress.
  • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav, liksom flera års erfarenhet av redaktionellt arbete.

Du är bra på att arbeta på ett strukturerat sätt och har god samarbetsförmåga. Dagens Arena är en tajt redaktion och journalistiken tar form i nära samarbete med redaktionens övriga anställda. Du ska tycka om att jobba i ett högt arbetstempo i en kreativ miljö.

Sista datum för ansökan är den 30 september. Vänta dock inte med att söka, intervjuer kommer att inledas omgående.

Frågor om tjänsten besvaras av Yonna Waltersson, chefredaktör Dagens Arena och chef Arena Medier, 073-654 13 07 / yonna.waltersson@arenagruppen.se.

Facklig kontaktperson för Unionen är Lisa Pelling, 073-654 13 16 / lisa.pelling@arenagruppen.se.

Ansökan skickas till ansokning@arenagruppen.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och sex månaders provanställning tillämpas.