Jag kan förstå varför den nuvarande regeringen känner ett behov av att flytta fokus från vad de själva gör, skriver Sofia Damm (KD) i en replik till Åsa Regnér (S) och Isabella Lövin (MP).

Den energi som Isabella Lövin och Åsa Regnér ägnar åt att bygga politiska väderkvarnar överträffas bara av den frenesi de sedan attackerar dem med.

När jag läser deras text tänker jag att den inte bara är logiskt inkonsekvent; den är logiskt inkontinent. Normalt bryr jag mig inte om inlägg med ett innehåll på så låg nivå, men när det kommer från två statsråd vill jag ändå bemöta dess innehåll.

Kristdemokraterna står till fullo bakom dagens abortlagstiftning. Vi har inga förslag om att ändra den. Att det i dag dör 800 kvinnor om dagen i samband med graviditet eller förlossning är helt oacceptabelt och Sveriges SRHR-arbete inom utvecklingspolitiken är helt central för att förändra situationen.

Men jag kan förstå varför den nuvarande regeringen känner ett behov av att flytta fokus från vad de själva gör. Hittills har de rödgrönas tid i regeringsposition varit en svekfestival av sällan skådat slag. Så även inom biståndspolitiken. Miljöpartiet har i flera år skrikit sig hesa över att alliansen, i enlighet med OECD-reglerna, använde biståndspengar till flyktingmottagande.

MP anklagade oss i hårda ordalag för att ställa utsatta grupper mot varandra. När Miljöpartiet och Isabella Lövin nu har huvudansvaret, så ökar de i stället avräkningarna. Självklart vill biståndsministern då diskutera andra frågor.

Så här går det när Don Quijote får ansvar för biståndsbudgeten. Full fart framåt mot väderkvarnarna! Kanske övertygar det någon.

Sofia Damm (KD), utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna och ledamot i utrikesutskottet