Täby tar sitt solidariska ansvar för Stockholmsregionen genom att planera och bygga nya bostäder. Det skriver Erik Andersson (M) i replik till företrädare för Vänsterpartiet.

I Täby finns det planer på uppemot 10 000 nya bostäder fram till 2030. Det handlar främst om nya bostäder i de centrala delarna av Täby och i Arninge.

Vår utgångspunkt är att det ska finnas en mångfald av olika upplåtelseformer i kommunen som hyresrätt, bostadsrätt och äganderätt. I utbyggnadsområdet Galoppen där kommunen, JM och Skanska äger merparten av marken kommer 10–15 procent av det totala antalet bostäder att vara hyresrätter. På senare tid har det även byggts hyresrätter i Hägernäs strand, Viggbyholm och Täby Kyrkby. Det planeras nya hyresrätter i Hägernäs och nya studentbostäder i Roslags-Näsby.

Täby tar sitt solidariska ansvar för Stockholmsregionen genom att planera och bygga nya bostäder.

Upplysningsvis kan vi meddela att Täby och Helsingborg toppar HSB:s nya bostadsindex 2011 med motiveringen att kommunerna har brist på bostadsmarknaden i dagsläget, men har ett högt planerat byggande och har varit relativt bra på att få 2011 års planer för byggandet påbörjade.

Erik Andersson (M),
ordförande stadsbyggnadsnämnden i Täby