Bild: nilsohman/Flickr

Pappers gör som Byggnads och varslar om sympatiåtgärder med Handels. Varslet läggs på tillverkning av toa- och hushållspapper och träder i kraft den 23 april.

Tidigare i dag, tisdag, varslade Byggnads om sympatiåtgärder med Handels. Om Handels varsel löses ut på fredag, och konflikten inte är löst till den 20 april, går 400 byggnadsarbetare ut i sympatistrejk.

Nu meddelar Pappers att även de varslar om sympatiåtgärder. Fackförbundet kommer blockera gods som går ut från bruken i Lilla Edet, Mariestad, Pauliström och Nyboholm. I klartext innebär det att både toa- och hushållspapper kan börja sina på butikshyllorna efter den 23 april då åtgärderna träder i kraft.
– Pappers kommer att blockera utlastningen på dessa bruk tills dess att Handels får ett avtal, säger Pappers avtalsansvarige Matts Jutterström till Dagens Arbete.

Enligt Pappers är det självklart att ställa upp för LO-förbundet Handels.
– Det är en del i LO-samordningen. Situationen är exakt densamma för dem, som den var för oss i 2010 års lönerörelse, säger Matts Jutterström till Dagens Arbete.

Fotnot: Även Målarna varslar om sympatiåtgärder. Varslet träder i kraft den 20 april och berör omkring 100 målare på ny- och ombyggnadsarbeten av köpcentrum och butiker, bland annat Emporia i Malmö som även berörs av Byggnads varsel.

Fotnot 2: Sent på tisdagen meddelade även Fastighets att de lägger ett sympativarsel på städning av åtta köpcentrum.