Foto: HRF

Facket Eva-Lotta Ramberg väljs till ny ordförande för fackförbundet. Det blev klart sent på tisdagseftermiddagen. 

Hotell- och restaurangfacket (HRF) har utsett en ny ordförande, efter beskedet att den nuvarande ordföranden Malin Ackholt avgår. 

Utser förbundsjurist 

HRF:s förbundsstyrelse beslutade på tisdagseftermiddagen att utse förbundsjuristen Eva-Lotta Ramberg till ny förbundsordförande. Ett uppdrag som sträcker sig över resten av kongressperioden, fram till förbundets ordinarie kongress i december 2025.

– Jag har verkat i branschen och haft många olika förtroendeuppdrag sedan 20 års ålder. Plus en utbildning som hjälper till i det här uppdraget. Jag känner mig väldigt trygg i min erfarenhet. Och jag får göra det jag tycker allra bäst om – att vara i det här förbundet. Man måste känna det i hjärtat, säger Eva-Lotta Ramberg till Hotellrevyn efter utnämningen. 

Det var vid lunchtid på tisdagen som Ackholt och förbundets vice ordförande Pim van Dorpel annonserade att de lämnar sina poster

– Jag kan konstatera att det inte längre finns rätt förutsättningar för oss att verka i våra roller. Vi tar ansvaret och lämnar utrymme till andra som kan ta förbundet framåt, säger Malin Ackholt i ett pressmeddelande.

Pim van Dorpel ersätts av Daniel Jernström, centralombudsman i förbundet. Även han sitter fram till kongressen 2025.