Bild: Dagens Arena

Alliansen är oförmögen att skapa riksdagsmajoriteter i avgörande frågor. Det skriver Miljöpartiets språkrör Åsa Romson i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Fredrik Reinfeldts tal om minoritetsregeringens ansvar att söka breda uppgörelser – främst med Miljöpartiet i olika frågor – ekar tomt”. Så skriver Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, tillsammans med partiets trafikpolitiska talesperson Stina Bergström, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Romson och Bergström uttrycker skarp kritik över att regeringen, med Reinfeldt i spetsen, inte inlett samtal med oppositionen över den kommande infrastrukturpropositionen.

Miljöpartiet vill ha satsningar på underhåll, utbyggnad av höghastighetståg och underlätta för godstrafik. Men trots att både centerledaren Annie Lööf och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) har sagt sig vara positiva till att inleda samtal har inga kontaktförsök från regeringens sida skett.

”Sett i backspegeln är den migrationspolitiska överenskommelsen tydligen undantaget som bekräftar regeln: alliansen är oförmögen att skapa riksdagsmajoriteter på fler avgörande områden.” skriver Åsa Romson och Stina Bergström och uttrycker en oro över att regeringen inte kommer att göra de prioriteringar som krävs i infrastrukturpropositionen.