Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson

MP backar i opinionsmätningar och den interna kritiken mot partiledningen växer. I dag inleds partiets kongress som kommer att bjuda på en hel del konflikter.

I dag inleds Miljöpartiets kongress med tema miljö och bostad i Örebro. Partiet har tappat väljarstöd sedan valet och den interna splittringen börjar bli påfrestande för partiledningen. Här är några av helgens stridsfrågor.

Vattenfalls kolgruvor i Tyskland väntas bli helgens stora stridsfråga. Frågan är om Vattenfall ska få sälja gruvor eller behålla och avveckla dem i egen regi. Partiledningen har ändrat sig i frågan och öppnat för försäljning och den interna kritiken växer.

Grön Ungdom är kritiskt till partiets miljöpolitik överhuvudtaget. De lägger fram 15 miljöpolitiska krav inför kongressen. Bland annat menar de att Sverige har misslyckats med att minska transportutsläppen.

Det tidigare språkröret Peter Eriksson framförde kritik mot partiet i Aftonbladet igår. Han menar att partiet är för smalt och i första hand vänder sig till unga kvinnor. Peter Eriksson tycker även att partiet var dåligt förberedda för att hamna i regeringsställning.