Foto: Jonna Thomasson
Foto: Jonna Thomasson

OBS, detta är ett aprilskämt. Artikeln har börjat spridas igen som en nyhet. Men redaktionen vill vara tydlig med att detta alltså var ett aprilskämt. 

Vårdjätten Aleris tar ett kliv in på en ny marknad och startar flyktingboende. Ansvarig för satsningen blir Filippa Reinfeldt.

Vårdkoncernen Aleris ger sig in i en helt ny bransch och planerar att starta en rad flyktingboenden i konkurrens med entreprenörer som Bert Karlsson. Ansvarig för satsningen blir Stockholms förra sjukvårdslandstingsråd och moderata toppolitiker Filippa Reinfeldt. Hon rekryterades till företaget i vintras.

– Det blir oerhört spännande att få leda Aleris satsning att utveckla och stärka flyktingmottagandet i Sverige. Aleris inriktning på långsiktighet, innovation, kvalitet i toppklass och samhällsengagemang är precis den grund som krävs av ett företag med ambitionen att bli Skandinaviens mest framstående aktör inom flyktingmottagning, säger Filippa Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget finns det stora effektivitetsvinster att göra inom flyktingbranschen och de räknar med lönsamhet på runt 55 procent av satsat kapital redan första året.

Företaget har också ambitionen att hitta synergieffekter med bolagets övriga verksamheten inom hälso- och sjukvården.
– Aleris kärnvärden omtanke, professionalism, engagemang och nytänkande kommer genomsyra vårt bemötande. Våra kunder kommer inte bara kunna ta del av vår fantastiska boendemiljö utan även få direktkontakt med vår fantastiska vårdpersonal ute i vårt nätverk av vårdmottagningar, säger Filippa Reinfeldt i pressmeddelandet.

Enligt Aleris har flyktingar generellt sett en större efterfrågan på vårdtjänster och utgör därmed en naturlig kundgrupp att knyta närmare koncernen.

Satsningen på flyktingmottagning görs inom ramen för Aleris dotterbolag O’learys. Filippa Reinfeldt hänvisar till Instagram för mer information.

OBS, detta är ett aprilskämt. Artikeln har börjat spridas igen som en nyhet. Men redaktionen vill vara tydlig med att detta alltså var ett aprilskämt.