Silvia Kakembo och Mats Wingborg

Silvia Kakembo och Mats Wingborg är två nya ansikten och pennor för Dagens Arenas läsare. Från och med maj medverkar de regelbundet på ledarsidan. Här presenterar de sig själva:

Silvia debuterar med sin första ledare i morgon:

»Jag är född och uppvuxen i Jönköping där mitt engagemang tog sig uttryck i kultur- och rättighetsföreningar. Jag har de senaste 10 åren jobbat i ideell sektor med organisationsutveckling, strategi och ledarskap, framförallt i Sveriges Elevkårer och SSU. För två år sedan var jag med och startade Arenaakademin, ett utbildningsprogram för framtida opinionsbildare.

Jag har läst företagsekonomi och nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Sedan ett år tillbaka jobbar jag som konsult i ett av Sveriges största managementkonsultföretag.

Jag intresserar mig för, och hoppas kunna skriva om, hur vi ska leva tillsammans nu och i framtiden, hur våra samhällen ska se ut, vad vi ska leva av och hur våra resurser fördelas oss emellan.«

 Och Mats, som redan hunnit bidra med några ledare:

»Jag är frilansskribent, aktiv i Nätverket för en likvärdig skola, skriver böcker, studier och artiklar om arbetsmarknad, välfärdsfrågor och högerradikala partier i Europa.

För tillfället håller jag på med en större studie om facklig organisering i Norden. Har tidigare i livet bland annat studerat vid universitetet i Stockholm. Filosofi är mitt huvudämne, närmare bestämt moralfilosofi och politisk filosofi.«

Välkomna båda två!

Liv Beckström, tf chefredaktör Dagens Arena