Sverigedemokraterna duger inte längre för Kenneth Sandberg, en av partiets profiler i Kävlinge. Sandberg, som tidigare suttit i partistyrelsen, är enligt SvD kritisk mot vad han upplever som en styrning mot mitten. Det bör påpekas att “mitten” i Sanbergs värld innebär att man inte ställer upp på i princip totalt stopp för migration till Sverige, inklusive personer som söker asyl.

Sandberg anger även interna stridigheter och toppstyrning som skäl till sitt avhopp. I och med det sällar han sig till en lång rad sverigedemokrater som mer eller mindre öppet kritiserar den interna partikulturen. (Exempel på en gnisslande intern stämning under de senare åren finns att läsa om i bland annat Fokus, Sundsvalls Tidning, Expo, SVT och Nerikes Allehanda.)

Med tanke på hur det gick för Ny Demokrati ska man kanske inte vara särskilt förvånad att det skär sig i (SD). Vi pratar trots allt om medlemmarna i ett parti inom vilket en överväldigande majoritet ser som sin enda uppgift att kämpa för att maximal enfald ska råda i Sverige. Det brukar inte hålla i längden.