Muf:s ordförande Niklas Wykman har under de senaste dagarna kommunicerat via sociala medier att Ship to Gaza är ett “äckligt utnyttjande av Gazaborna” och “storpolitik och krigsprovokation“. Det är givetvis Wykmans rätt, till och med plikt, att som ordförande för en viktig politisk organisation säga vad han tycker. Vi har till uppgift att bedöma vad han säger.

Innan den israeliska militären bordade Ship to Gaza kunde vi säga att Wykman inte verkar ha sinne för varken proportioner eller principer. Efter bordningen blir det lite mer på allvar. Wykman har (som enda ledamot i Moderaternas partistyrelse) uttalat sig igen. Nu skriver han “Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare.” Till Aftonbladet.se säger Wykman att hans uttalande inte ska tolkas som om att han tycker det är bra att Ship to Gaza bordades.

Att Wykman inte stödjer att en konvoj med förnödenheter stoppas på internationellt vatten och ett ännu okänt antal människor dödas och skadas känns rimligt. Men ärligt talat Wykman, vem är det som är en nyttig idiot?