I går kväll skulle ett spännande samtal ha ägt rum på Kulturhuset i Stockholm. Temat var Stockholm och kollektivtrafiken – ”stadens nervsystem”.

Moderaten Christer Wennerholm – trafiklandstingsråd och ordförande i SL:s styrelse – skulle delta tillsammans med trafikforskaren Maria Börjesson och Anna Nygård från planka.nu.

Tyvärr uteblev mycket av spänningen. Kort innan seminariet skulle dras igång av moderatorn Christoffer Barnekow ställde Wennerholm in på grund av sjukdom. Björn Silvén från Stockholms spårvägar fick ersätta.

Tråkigt. Diskussionen mellan den högst ansvarige för trafikfrågor i Stockholms läns landsting och planka.nu hade kunna bli riktigt spännande.

Som tur är verkar Christer Wennerholm inte vara allt för sjuk. I dag uppmärksammar nämligen planka.nu att han på förmiddagen varit ute i söderort och tagit ett symboliskt spadtag för nya Älvsjö centrum.

Planka.nu antyder med andra ord att moderaten Wennerholm faktiskt inte var sjuk, utan ställde in för att undvika en krävande debatt – något som hans pressekreterare Håkan Filipsson inte har några kommentarer till.
– Det får nog stå oemotsagt. Jag vill inte kommentera, säger han till Dagens Arena.

– Det var ett jättebra upplägg, men ibland kan man inte när man känner sig krasslig.

Jag förstår.
– Det här evenemanget hade ett krävande format, det var publikfrågor, man ska diskutera ideologi och visioner. Då måste man vara på topp. Det är inte alls samma sak som att delta i en tiominuters intervju eller något sådant, fortsätter han.

Planka.nu har meddelat att man gärna ser en ny diskussion med Christer Wennerholm under våren. Något inte Håkan Filipsson utesluter.
– Vi tackar ja till så många förfrågningar vi kan, säger han.

– Vi bedömer inte olika organisationer, vi bedömer bara upplägget.

Det låter det. Trafikfrågorna är alldeles för viktiga för att Moderaterna ska få stå oemotsagda. Håll utkik framöver. Christer Wennerholm deltar snart i en debatt nära dig.