Jesper Bengtsson. Foto: Charles Ludvig.

Ett dramatiskt år Det har varit ett märkligt, händelserikt och på flera sätt tragiskt år. Med kriget i Ukraina som den tydligaste symbolen för tolv månader som på det samhälleliga planet inte kommer gå till historien som de bästa i historien. Det är som om tiden har vänt, som om en mer polariserad värld, med en darrig ekonomi och ett knepigt säkerhetspolitiskt läge är vad vi har att vänta oss nu.

Vi på Dagens Arena har bevakat, skrivit, rapporterat, kommenterat, analyserat och argumenterat om allt detta.

Nu har vi ett kortare uppehåll. Dagens nyhetsbrev blir årets sista och vi återkommer den 9 januari, då med ett uppdaterad sida, som ska bli enklare, rakare och hålla fram våra texter bättre. Inte minst i mobilen, där det kommer bli lättare att se vad vi lagt upp senast och vad vi prioriterat för er läsare att ta del av.

Vi kommer spetsa vår journalistik och fortsätta ge er vassa krönikörer och ledarskribenter. Vi ses nästa år. Och låt oss hoppas att det bjuder på lite mindre dramatik. Det kan nämligen alltid bli bättre än vi förväntar oss. Ofta blir det också det.

Plötsligt reser sig människor i en diktatur, enskilda människor kliver fram som hjältar, rörelser föds och skapar förändring.

Och jag lovar, vi kommer skriva om allt det också.

Jesper Bengtsson, chefredaktör