Silvia Kakembo. Foto: Charles Ludvig

Nyhet Dagens Arena senaste tillskott till ledarredaktionen är, för många sedan tidigare bekanta, Silvia Kakembo. 

Detta markerar Silvia Kakembos andra vända som ledarskribent hos Dagens Arena. Hennes senaste ledare är redan publicerad och  den finner man här.

Under tiden som gått sedan hon avslutade den första för snart tre år sedan har hon hunnit med mycket.

– Efter att jag slutade jobbade jag som managementkonsult med organisationsutveckling åt ett företag som heter Centigo  När jag blev klar där började jag på finansdepartementet där jag arbetade som politisk sakkunnig hos Magdalena Andersson när hon var finansminister. Och nu har jag under det senaste året jobbat som byråchef på Arena Opinion, berättar hon.

Den erfarenhet och de lärdomar som Silvia samlat på sig under dessa år hoppas hon nu kunna dra nytta av när det blivit dags att damma av tangentbordet igen.

– Man blir ju ändå lite klokare med åren, tack och lov. Jag har ändå lärt mig en del saker och fått lite fler perspektiv under denna tid. Det jag framför allt tänker skriva om nu, och det är väl också det jag ägnat mig åt under åren då jag varit borta, är till exempel jämlikhetsfrågor och ekonomisk politik. 

Silvia råkar också vara syster till Faith Kakembo som kom ända till finalen  i Melodifestivalen med sin låt Freedom. Någon vidare musikalisk talang är dock ingenting som Silvia ser sig själv som.

– Jag har ju då vuxit upp i skuggan av den här stjärnan. Men vem vet, jag kanske har en musikbegåvning men i så fall ligger den djupt dold.

På fritiden tycks Silvia istället dras till mer fysiska aktiviteter.

– Jag spelar spökboll och är en del av ett spökbollslag, så det lägger jag en del fritid på. Paddla kajak tycker jag också om, men nu är ju dock de flesta ställen man kan göra det på isbelagda, så nu har jag ju inte kunnat göra det på ett tag. Just nu går jag också en riktigt flummig kurs i modern dans.

Text: Oskar Göhlman