I första avsnittet av Valrörelsepodden samtalar Jesper Bengtsson med Ulrica Schenström om valet 2006.

Podcast I Dagens Arenas nya podd Valrörelsepodden kommer man med chefredaktör Jesper Bengtssons programledarskap få lära sig mer om olika valrörelser, både svenska och internationella. 

På tisdagen släpps det första avsnittet av den nya Valrörelsepodden med och av Jesper Bengtsson, Dagens Arenas chefredaktör. I avsnitten kommer Jesper Bengtsson och en eller flera gäster djupdyka i olika valrörelser, men också det samhälle de befann sig i och hur det gick sen. Det kommer att bli framförallt svenska men också internationella kampanjer. Framåt skulle det också kunna handla om specifika politiker som klev fram i en kampanj eller specifika kampanjmetoder.

Varför göra en podd om just valrörelser? 

Jag är själv intresserad av valrörelser och att försöka förstå dem, så det är en chans att nörda ner sig i ämnet. Men valrörelser spelar en jättestor roll för demokratin och det ska man inte glömma bort. 

Vilka kampanjer kan man få höra om? 

– Det första avsnittet handlar om Nya Moderaternas valseger 2006, som var något nytt i svensk politik och ledde till ett annat borgerligt styre än det vi sett senare. Gäst i det avsnittet är Ulrica Schenström som arbetade tätt med Fredrik Reinfeldt. Framåt kommer vi även att diskutera Socialdemokraternas valseger 1994, kosackvalet 1928 och Barack Obamas valseger 2008. För att ta några exempel. 

Avsnitten kommer att publiceras varannan måndag och finnas där du lyssnar på poddar