Foto: Tesla Inc

Tesla Ännu ett fackförbund har varslat om sympatiåtgärd för att backa IF Metalls arbete att få Tesla att teckna kollektivavtal. Målarna har nu gått ut med att om ett kollektivavtal inte tecknas kommer de att sätta in en blockad över 100 verkstäder. 

Målarna varslade under fredagen om en sympatiblockad från och med den 21 november. De kommer att sätta 53 verkstäder i blockad, rapporterar TT. Detta innebär att det inte kommer att utföras någon form av lackering eller plastarbete på Teslabilar som behöver repareras. Om ingen överenskommelse nås de närmaste dagarna kommer 50 företag till att plockas ut i början av nästa vecka.

Anledningen till de många sympativarslen är att IF Metalls strejk som pågått sen tre veckor inte fått synbar effekt. Målarna är det fjärde LO-förbundet att genom sympatiåtgärder stötta IF Metall.

”Vi erbjuder redan likvärdiga eller bättre avtal än de som omfattas av kollektiva förhandlingar och finner ingen anledning att teckna något annat avtal”, skrev företrädare för Tesla Sweden i en kommentar till TT i tisdags.