Porträttbild på Therese Svanström
Therese Svanström. Foto: Camilla Svensk / Unionen

FACKLIGT Therese Svanström föreslås bli fackliga organisationen TCO:s nya ordförande.

Före detta statssekreterare på socialdepartementet och innan dess en lång karriär inom TCO-förbundet Vision. Valberedningen föreslår att Therese Svanström, Unionens nuvarande kanslichef, väljs till ny ordförande för TCO under extrakongressen i början av december.

– Att bli föreslagen att leda världens starkaste tjänstemannarörelse gör mig stolt och glad. Om jag väljs vid kongressen är mitt mål att skapa ett ännu större inflytande för TCO-förbundens medlemmar, säger Therese Svanström i ett pressmeddelande om nomineringen.

Therese Svanström var statssekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och var innan dess politisk sakkunnig i regeringskansliet. På Vision arbetade hon som samhällspolitisk chef och kanslichef.

– Jag är glad över att vi nu har en föreslagen kandidat till ny TCO-ordförande. Tjänstemannagrupperna växer och det är viktigt att de får en stark röst som driver deras frågor gentemot politiken i Sverige och EU, säger Peter Hellberg, tf ordförande i TCO, i samma pressmeddelande.