När valrörelsen nu går in i slutspurten kommer de som vill argumentera för att den borgerliga regeringen ska bli av med jobbet inte sakna argument. För den som trots fyra år av politik för de rikaste inte haft tid att sätta sig in i detaljerna, men ändå vill sitta vid köksbordet, runt fredagsölen, på läktaren, i fikarummet eller på bussen och prata med sin omgivning om regeringen Reinfeldt, finns hjälp att få.

Man kan exempelvis kolla in Ordfronts storsäljare Bokslut Reinfeldt (Stefan Carlén, Christer Persson, Daniel Suhonen) som kom redan i våras, ETC Förlags Högerregeringen 2006-2010 (debuterande Andreas Johansen) som släpps i dagarna eller Verbals kommande Högerns Svarta Bok (red. Felix Antman Debels och Kristian Borg).

Har man inte tid att läsa rekommenderas Ekots partiledarintervju med Fredrik Reinfeldt. Statsministern lyckas med konststycket att först erkänna att arbetsmarknadspolitiken lett till att många fastnar i otrygga anställningar, sen stå upp för regeringens svar på den kritik EU-kommissionen riktat mot Sverige i frågan utan att själv ha läst svaret, för att till sist föreslå att reglerna ska bli ännu sämre. Var det någon som sa “regeringsduglighet”?