Johan Frick, ledarpraktikant Dagens Arena.

Intervju Under kommande två veckor har Dagens Arena förstärkning på redaktionen. Johan Frick från Aftonbladets ledarskribentutbildning ska praktisera som krönikör. 

Dagens Arena välkomnar Johan Frick som ska praktisera som krönikör hos oss i två veckor. Han går på Aftonbladets ledarskribentutbildning och är utbildad journalist och lärare. Sedan sju år tillbaka jobbar han som svensklärare på Grillska gymnasiet i Stockholm.

– Jag har varit aktiv i S-studenter och skrivit lite reportage i SSU:s nu nedlagda tidskrift Tvärdrag. Efter att jag tagit kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap läste jag till vidare till lärare.

Vilka frågor vill du skriva om under din tid på Dagens Arena?

– Jag tycker att den mellanmänskliga tilliten och vad som händer nu med den är väldigt intressant. Både i kriminalpolitiken och i skolan. Relationen mellan lärare och elever och polis och medborgare borde uppvärderas och få ett större genomslag i styrdokumenten. Även frågan om arbetstidsförkortning tycker jag är viktig. Politiken måste våga ta fler risker. Hur länge sedan är det inte vi kortade arbetsveckan?

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag tränar lite kampsport och går på teater när jag hinner med det.

Läs Johans första krönika här: