Foto: Pixabay/Tesla

Tesla Fackförbundet Elektrikerna lägger nytt varsel till stöd för IF Metall. Ett varsel som innebär total arbetsnedläggelse på ett antal arbetsplatser.

Sympatiåtgärden riktar sig mot företaget Holmqvist Elektriska AB, som utför service och installationer på byggarbetsplatser. Enligt Elektrikerna beror varslet på att företaget inte respekterat fackförbundets nuvarande blockad. 

– De har gjort arbeten åt Tesla, de har monterat superladdare, säger Mikael Pettersson, förhandlingschef på Elektrikerförbundet till tidningen Arbetet

Signalvärde

Arbetsnedläggelsen berör fyra arbetsplatser i Stockholmsregionen: Henriksdals reningsverk, Gasklockan 2, AMF Fastigheter och Terminal 5 på Arlanda. Arbetsuppgifterna på dessa platser kan dock tas över av ett annat elinstallationsföretag med kollektivavtal, efter samråd med Elektrikerna. Fackförbundets syfte är alltså inte att stoppa arbetet på dessa platser men att visa andra företag att det kan bli konsekvenser om man bryter mot blockaden.

– Det har ju också ett signalvärde för andra företag, om att man ska respektera lagda blockader, säger Mikael Pettersson till Arbetet. 

Sympatiåtgärden träder i kraft den 13 juni 2024 klockan 05:00. 

Mikael Pettersson, förhandlingschef Elektrikerna Foto: Anna Ledin Wirén