Bild: LO och Flickr/Socialdemokraterna.

VAL18 LO kommer att satsa 30 miljoner kronor på att vinna valet åt Socialdemokraterna. Samtidigt kräver man 70 miljarder till välfärden, samt högre pensioner.

– Vi har i uppgift i att verka för en socialdemokratisk regering och vi vet att den verksamhet som en socialdemokratisk regering för, är till största gagn för vår medlemmar, säger LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin till Dagens Arena.

LO:s kampanj kommer inte utan motkrav. Enligt Aftonbladet anser LO att den pensionsuppgörelse som nyligen presenterades är för alldeles för dålig och kräver att pensionssystemet förstärks med höjda avgifter. Samtidigt kräver man att 70 miljarder kronor satsar på välfärden till år 2021.

– Eftersom vi har en 100-årig samverkan så vet vi att vårt påverkansarbete lönar sig, när vi ställer vad vi tycker är berättigade krav på politiken så vet vi att vi ofta har varit framgångsrika, säger Therese Guovelin.

Istället för att direkt propagera S-politik driver LO sedan 2014 en egen valkampanj, en trovärdighetsfråga menar Therese Guovelin.

– Det handlar om att driva medlemmarnas röst in i partiet, inte partiets slogan ut till våra medlemmar.